29 Ogos 2013

Segmen : Deno Short Giveaway #Part2





Klik Banner nak join yer :)

Cara penyertaan :

1- Buat entri bertajuk... *suka hati korang tajuk apa^^
2. Copy banner kat atas dan backlink ke sini
3. Entri segmen tu korang letak kat ruangan komen kat bawah ya... done ^_^


p/s: segmen 3 hari je.. 29-31 Ogos @ 11.59pm :)







♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Segmen Semudah 1,2,3 by cik nieda



 
 
 Klik Banner atas nak join yer :)




segmen TAMAT 31 OGOS 2013



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Jom Join Mini Segmen Raya!


Dah lama sangat yam tak join segmen...ok petang ni yam nak join satu segmen..simple sangat..jom join semua...
 
Syarat-syarat 

korang just isi LINK BLOG  korang di kotak komen di bawah.
contohnya :  saya join! http://norumara.blogspot.com.
seorang blogger cuma layak utk 1 blog sahaja..

mini segmen raya ini berlangsung 24 JAM dari sekarang..!
selepas itu, penyertaan takkan lagi diambil dikira.
lepas je tamat segmen aku akan terus keluarkan senarai peserta.
dan jumaat ini (30 ogos), aku akan umumkan nama pemenang.
Hadiah




mula : 28 ogos (2:00 ptg) , tamat : 29 ogos (2:00 ptg)
( 24 hours..!! )
KLIK SINI NAK JOIN 
'
'
'

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Gambar Terbaru Mukhris 9 bulan

Selamat Petang semua!..ok petang ni yam nak update pasal anak saudara yam anak abang yam no 3...Sebelum ni yam ada update dah pasal Mukhris ni...Dia lahir sama bulan dengan zara...Cuma jarak hari jer..Boleh sambut besdey sama lepas ni..hehe..Perangai pun ada jugak sama-sama...Mulut pot pet pot pet...Walaupuan Zara lahir dulu...Tapi banyak yang Mukhris boleh dulu baru zara..Biasa la lelaki kan...Mukhris dah tumbuh gigi..Atas 2 bawah 2...Kadang-kadang Mukhris kelakar jugak,Akal lebih...hihi...Okeh sini yam nak tunjuk gambar terbaru Mukhris...Badan dia dah nampak susut sikit...Disebabkan deman...Ok jom layan gambar dibawah...:)


 control senyum..hehe




 

 muka tengah geram gigit plastik..hihi


 penat gigit plastik..relaks sebentar..:)


 muka penat shoping..huhu


 hai semua saya dah ada gigi...

 

hai nama saya mukhris...

jumpa lagi...bye..bye..bye..



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

27 Ogos 2013

Nur Zara Syafiya 9 bulan

Selamat Pagi semua...Banyak hari yam tak update blog kesayangan yam ni.... kesibukan sikit..Dah berhabuk blog yam ni..Macam dah malas lak yam ni..hehe..Maaf yer..Insyallah dah ok semua yam akan selalu update blog ni....Ok lah hari ini yam nak tunjuk gambar terbaru Nur Zara Syafiya..Maaf dah lama nak update entry ni...Baru hari ni sempat...Zara dah masuk 9 bulan lebih...Dah pandai berdiri...Selepas ni dah boleh jalan penat la Abah dan Mama dia...hehe...Memang tak duduk diam sekarang...Rambut makin lebat..Gambar ni tym Raya yam ambik dekat Abah zara..Tahun ni Zara beraya di rumah Mama Zara...Apa-apa pun jom kita layan gambar dibawah..Geram ja tengok budak kecik ni...:)








Suka tengok Zara senyum..:)











Zara dengan Abah dan Mama



Ok jumpa lagi..bye..bye..bye..



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

22 Ogos 2013

Serba Pink Hari ni!


Selamat Pagi Semua!....Wah awal pulak yam pulak update hari ni...haha...Ada mimpi bagus apa...Dan yam nak update Serba pink....kenapa pink yer..Ok meh sini yam nak cerita sikit..Sikit dah la yer..huhu..Tengok-tengok semua serba pink pulak hari ni..Sempat pulak yam tangkap gambar...huhu...Tengok dalam beg semua pink...Memang giler warna pink betul yam ni...Yam suka sangat pink...Comel kan warna pink..Memang tak boleh berpisah perempuan dengan warna pink..hihi..Apa-apa pun jom layan gambar yang sempat yam tangkap...Pink semua yer...:)



 Sarung Hardisk  serba pink..
( Buatan Sendiri )


 Dompet pun pink jugak..



 Beg keperluan..Bukan beg Make up yer...
Tapi untuk pendrive..pen..Macam-macam la..:)


 Losyen pun pink..hehe
Kena ada dalam beg...


 Bedak pink jugak..hehe...
kena ada jugak dalam beg :)



 Beg tangan pun serba pink...hihi
HP ja tak sempat tangkap..Pink jugak..huhu


 
  
Orang yer pun pink jugak..hehe
semua pink kan...PINK tetap dihatiku...:)
ok jumpa lain masa...tatata


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 Ogos 2013

Kenapa Perlu Hasad Dengki




Kenapa masih ada orang dengki dengan yam dan akak ofis yam...Kami tahu kami bukan lagi kerja tetap..Kami hanya ingin cari rezeki yang halal..Dan tak payah nak bercerita dekat orang atas pasal kami..Tahu sebab tak nak bagi kami serap ke tetap...Kamu dah ada kerja elok..Dah ada family jaga sama...Mana tahu apa yang kamu buat akan dapat keanak atau cucu kemudian hari...Yam sabar dengar dah macam-macam...Jangan ingat walaupun yam senyap dan biar kamu kata macam-macam dekat orang atas sebab kami tak mesra alam..Yam nak tanya sapa sebenarnya tak mesra alam............Yam mengaku kadang-kadang pergi ofis 1 lagi yam tak berapa nak cakap...Cuma yam akan senyum ja...Yam kalau orang tak berapa kenal yam cuma senyum..Cakap tak berapa sangat...Kan...jumpa-jumpa terus bercakap pong pang pong pang...Giler apa orang cakap,..Baru kenal dah melebih...Dan yam nak minta kamu mengaku la diri kamu sendiri yang tak mesra alam..Walaupun kami kerja bawahan...Hormat la sama..Macam mana yam nak hormat kalau kamu hentam kami dekat orang atas,,Kami ni sombong..Sapa sebenarnya sombong..Dah tegur pun jarang......Sembang dengan kami pun tak nak...Dulu ada dah pernah berlaku..Ingat dah habis,,Kenapa susah sangat nak mengaku diri sendiri yang salah......Setiap manusia ada gak kelemahan macam yam dan kak ofis...Tapi diri kamu semua nya betul..Kami saja asyik salah...Kesalahan kamu buat satu pun tak ada salah..Kami tahu kami orang bawahan saja......Boleh ditindas sesuka hati...Tak apa yam kena banyakkan bersabar...Yam tak nak cari gaduh macam budak-budak pulak kan...Yam maafkan apa kamu telah buat.......................................



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Kenduri...Kenduri..Kenduri

Selamat Pagi Semua???....Ok pagi yang indah ni...hehe..Yam nak update blog kesayangan yam ni...Jarang sangat yam update sekarang...:)...Hari ni yam nak update bab kenduri pulak..Ni tym raya keempat..Rumah mak saudara yam dekat Taiping,Perak...Yam tidur disana..Tak sah kalau tak tidur sana..Mak saudara yam sporting giler...Anak-anak dia semua sporting...Masuk yam lak...Riuh satu rumah...hahaha..Semua keturunan bising satu rumah...Boleh gegar rumah mak saudara yam ni kalau jumpa semua...hihihi...Apa-apa pun jom layan gambar dibawah....Maaf gambar pengantin tak banyak..Sebab tak sempat tangkap..huhu...Layan tetamu..hihi..



 Tudung pink 2 anak saudara yam..Yang paling nakal..hehe...Tengok ja perempuan..Tapi buas ( maksud nakal lebih )..huhu..Yang lelaki sebelah sambil pegang anak kecik...sibuk ja orang nak tangkap gambar..dia pun nak..hihi..Sepupu yam anak mak saudara yam..:)





Abah dan Mama zara :)
Abang di & Kak Zu




Sepupu yam yang giler-giler..Yang lain ada lagi..Tak sempat tangkap..
Nurul & Azimah




Yang ni baru pengantin...Serba putih..
Zamri & Kak Ila



Yang baju biru 2 Ibu Mukhris..Baju merah Abang Mukhris...
Tudung pink dah tahu kan..:)




Mukhris dengan Ibu dia ( Kak Fairus )




Gambar last ni mesti kena ada..huhu..Menampakkan kegemukan disitu..hahaha...Yang ni ja yam dapat post kan..Banyak lagi..Berat blog ni...huhu..jumpa lain masa...





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

20 Ogos 2013

Tudung Raya Pink

Hai semua...!!!..Sebelum yam balik rest pukul 1 ni..Yam nak update bab tudung raya yam yang bermanik dan berbunga tampal..Yam tak tahu nak letak tajuk apa..Yam letak ja tudung raya..hehe...Tudung ni yam beli seminggu sebelum raya...Itu pun beli dekat pasar malam dekat kampung yam..Nasib la ada..Malas nak keluar pergi beli jauh-jauh..Harga sama ja..Yam nak cari kosong tudung untuk baju raya yam...Alih-alih tak ada la pulak yang pink kosong..Yang ada cuma warna campur-campur..Nasib cantik..Yam ambik jer..Tudung ni yam beli RM 10.00 jer..Tapi yam tahu harga dia dalam kurang RM 8.00 ke bawah jer..Biasa la nak raya...Naik harga sikit..hehe...Nasib la adik yam sanggup pergi shopping tudung dengan yam..hehe..Thanz adik nir..Segan nak pergi sorang-sorang...Lepas-lepas bukak puasa dan solat terus ajak dia pergi beli tudung..Ok lah nak bersiap-siap nak balik rest jab..Jumpa lagi.........

Sini gambar penuh 
sebelum 



 Dalam proses 









Selepas





 







♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

19 Ogos 2013

Baju Raya yam 2013!


Seperti dijanjikan....hari ini yam nak tunjuk baju raya yam 2013..Maaf la kelewatan yam update baju ni...Bukan apa sibuk sikit..Sibuk la sangat...hahaha...Ada kerja perlu selesaikan baru dapat update blog kesayangan yam ni...huhu...Tidak pagi tadi lagi yam nak update...Ada perkara yang tak dapat dielakkan...Mesti tak sabarkan tunggu baju raya yam yang vote gitu..hahaha...Mak datin gitu..Mak yam kata dah-dah la letak manik gitu..Takot banjir kampung yam..Baju yam yang tenggelam dulu...hihi...sampai hati mak yam kan...Kalau mak tak tegur yam nak letak lagi manik dan labuci kasi meriah baju ni...hahaha...Tengok-tengok sayang pulak nak pakai baju ni..Terlebih manik dan labuci..hehe..Baju raya tahun lepas pun yam cuma pakai 2 3 kali ja...itu la mak kata buat manik-manik sangat...Kan tak terpakai..huhu..Tak apa-apa anak saudara perempuan yam ada..Ok lah jom layan...Merapu ja lebih yam ni...Jom layan gambar di bawah..Tengok ok tak baju yam..Agak-agak banjir tenggelam terus...kihkihkih...

Sebelum ni yam ada update baju ni..tapi belum siap sepenuhnya..















Ok jumpa lain masa.....Bye..Bye....Bye....


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam