31 Julai 2013

Mukhris Mahadhir 9 Bulan...

Mukhris...Mukhris..Bukan MB kedah yer...hehe..Ni anak saudara yam..anak abang no 3...Sabtu lepas dia balik..Nampak susut sikit badan..sebab deman..Tapi lasak lagi ada la..hehe..Walaupun tak boleh merangkak lagi..Tapi laju ja dia gerak...Memang lasak toi..Pusing habis 1 rumah..Penat melayan kerenah dia..Sekarang ni dia tak kisah dah sapa nak ambik..Tambah-tambah naek motor lagi la cepat dia nak..Budak zaman sekarang..Terbaru tentang Mukhris dia suka panjat-panjat sekarang...Memang tak takut..Dia berdiri dan lepas tangan..Macam la dah teror..hehe...Mukhris..mukhris...Boleh jalan tak tahu ibu yer..Penat....huhu..Mulut pun potpet..hihi..Ok jom layan gambar  terbaru Mukhris Mahadhir..Dah masuk 9 bulan lebih..Tak sempat nak snap banyak..Layan dia main..hehe....:)..Ok jumpa lain masa...








Suka tengok pic ni...:)



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

30 Julai 2013

Baju Raya Dalam Proses Jahit Manik,Labuci,Labuca


Hai semua para blogger???sihat ke?..Dah siap belum baju raya?..Kasut dah beli?Tudung dah beli??...Banyak pulak soalan yam..Ok hari ni yam nak tunjuk baju raya 2013 yam...Baju ni dalam proses lagi...Belum siap sepenuhnya...Manik dan Labuci dah habis...Nak kena keluar beli lain...Tengah best-best jahit tengok-tengok manik dan labuci dah habis...Tergendala sebentar baju raya yam ni...Raya tahun ni warna pink..Tidak dalam perancangan yam nak tema warna merah..Tapi tak ada yang berkenan..Warna Pebret yam jugak jadi pilihan tahun ni..Pink gitu...hehe..Ok lah jom layan gambar dibawah..Baju ni dah ada sulaman di hujung lengan dan bawah baju 2...Tahun ni yam tak tempah baju..Yam beli siap..Bukan apa tiap tahun baju yang ditempah tak berapa puas hatikan hati..Senang-senang yam beli siap...Dan cuba tambah manik dan labuci ja..Tudung ja belum beli..Minggu ni baru pergi beli..Nak cari yang kosong dan tambah manik dan labuci sendiri...Wah panjang pulak..hehe..Ok jom jenguk dibawah :)


Sebelum





 Selepas 
Masih belum siap sepenuhnya :)












♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

29 Julai 2013

Pencarian Bloglist Nakahime



Klik Banner diatas nak join yer :)

SYARAT-SYARAT

Siapa boleh join?


  • Untuk yang ada blog 
  • Warganegara Malaysia
  • Beragama Islam
  • Follow blog Nakahime

Cara join ?

  • Buat post dengan tajuk : Pencarian Bloglist Nakahime
  • Copy gambar di atas dan pastekan dalam new post anda.
  • Link kan gambar tersebut ke sini.
  • Link kan post awak kat kotak komen blog ni

Jaminan apa boleh dapat ?

  • Jika awak tersenarai dalam bloglist, insya Allah page viewer meningkat
  • Bloglist anda sehingga raya tahun 2014
  • Hanya 10 Blog yang terpilih

Tarikh tutup : Malam Raya (1 syawal)


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Lirik Lagu Anugerah Aidilfitri – Siti Nurhaliza


Sambil boring-boring dok mengadap komputer dari tak ada kerja..jom kita layan lagu raya..hehe...semangat gitu yam...Baju raya tak siap lagi jahit manik...Sapa rajin tolong yam boleh..huhu..Sini yam sediakan lirik lagu Anugerah Aidilfitri dari Siti nurhaliza..Yam suka lagu raya ni...Kebanyakan lagu Raya siti memang yam suka sangat..Sapa tak suka..Tapi yam suka..hehe..


Lirik Lagu Anugerah Aidilfitri – Siti Nurhaliza
 
Disana apakah ertinya Syawal
Tangisan dan rintihan tiada henti
Alangkah hibanya di Aidilfitri
Buminya bagai ambal duri
Disini hari ini lebaran yang dinanti
Sanubari bernyanyi suci murni
Amalan dirahmati pekerti lahir batin
Sesuci sebersih lebaran ini


Bersalam bermaafan
Keampunan keberkatan
Berdendang sehalaman
Bersaudara berpanjangan
Yang malang jangan lupa
Kusyukuri-Mu Rabbani
Anugerah Aidilfitri
Indahnya hari ini


Mari puji memuji kepada tuhan
Titis kasihnya melimpah seluruh alam
Mari puji memuji tuhan yang Esa
Insafi nikmat diberi di hari Raya


Di sini hari ini lebaran yang dinanti
Sanubari bernyanyi suci murni
Amalan dirahmati pekerti lahir batin
Sesuci sebersih lebaran ini


Bersalam bermaafan
Keampunan keberkatan
Berdendang sehalaman
Bersaudara berpanjangan
Yang malang jangan lupa
Kusyukuri-Mu Rabbani
Anugerah Aidilfitri indahnya hari ini


Mari puji memuji kepada tuhan
Titis kasihnya melimpah seluruh alam
Mari puji memuji tuhan Yang Esa
Insafi nikmat diberi di hari raya



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

10 Sahabat Yang Harus Dihargai


 10 Sahabat Yang Harus Dihargai

  • Sahabat yang ceria dan menceriakan
  • Sahabat yang memberi ketenangan
  • Sahabat yang bersangka baik
  • Sahabat yang tak suka mengata
  • Sahabat ikhlas
  • Sahabat jujur
  • Sahabat baik tutur katanya
  • Sahabat berfikiran positif
  • Sahabat baik hati dan niatnya
  • Sahabat pendengar yang baik


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

25 Julai 2013

SEGMEN : blogwalking RAMADHAN bersama ayuinsyirah



Jom Join Segmen ni..

Klik Banner Di Atas

@

Sini




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Header Baru Yam !


Selamat Petang Semua!.Rajin pulak hari ni yam buat header baru..Tengah bosan petang-petang ni buat header baru lak..Dah boring tengok header lama...hehe...Tapi yam tak berapa pandai la nak dekatkan header dengan body 2...Tapi yam tak kisah lah asal header baru dah siap..huhu..Bukan apa takot hilang semua yang yam dah buat.:).Yam ni bukan rajin sangat...Ada tym rajin semua boleh buat...hihi..
Ok lah yam nak tanya pendapat amacam ok tak header baru yam ni..???...
ada tak nak kena baiki..yam ni bukan teror sangat..klik sana klik sini...siap..

Ni header Lama yam


Ni Header Terbaru yam...Ok tak ???





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

24 Julai 2013

Gambar Comel Anak Kate Middleton Dan Putera William


Gambar comel anak lelaki Kate Middleton & Putera William
.Selamat melahirkan bayi tersebut kira-kira pukul 4.24 petang waktu tempatan (11.24 malam waktu Malaysia)..


Sumber dari sini  ( KLIK )




















♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

22 Julai 2013

Tudung Raya Berlabuci Bunga - Kak Rosnah

Mengantok pulak petang-petang ni...Walaupun balik rest tadi dah tidur kejab...Kalau boleh nak sambung ja tidur tadi tak mau datang kerja...hahaha...Layan la ceramah ustaz kazim bagi hilang mengantok...Ok lah berbalik entry di atas..( pakai letak ja nama di entry 2..hehe)Tudung ni dah lama bagi..Baru dapat siapkan..Maaf yer Kak Rosnah bukan apa..Manik dan labuci habis...Nak keluar tunggu sapa-sapa sudi tumpangkan..huhu..Yam ni ada ja lesen motor tapi tak berani nak keluar daa...huhu..Lesen kereta takot lagi...Tengok tahun depan insyallah yam nak ambik jugak..ambik kereta sebijik ( bila ntah..huhu )...Nampak ja berani..Tapi penakot...hahaha...Yam lebih suka keluar dengan family.Family pun tak berani bagi keluar sorang-sorang..Anak perempuan sorang...huhu...Tudung ni kak rosnah tak kisah macam mana...Yam jahit la apa yang ada dikepala ni..Lukis-lukis dan jahit..Siap..Dalam masa sehari ja..Senang ja jahit manik ni..Rajin dan malas ja...huhu..Sapa-sapa nak tempah boleh ajer...:)...Ok lah jom layan gambar tudung raya kak rosnah warna hijau gitu..Warna febret mak yam..Harap-harap kak rosnah puas hati la..Kemarin pergi rumah tak ada pulak..Petang pas balik kerja kena pergi lain pulak...Lupa nak ambik no fon dia...

Lukis dulu sebelum jahit manik dan labuci






  Dah siap tudung Kak Rosnah :)











♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Lirik Lagu - Nirwanan Band - Rindu Cintaku Padamu



Lirik Lagu - Nirwanan Band - Rindu Cintaku Padamu


Jarak yang memisahkan engkau dan aku
Terlukis sebuah rasa berbingkai rindu
Gelisah karenamu, ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu

Berharap esok hari kita bersatu
Menembus dinding waktu, menghalang rasaku
Gelisah karenamu, ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu

Rindu rindu semakin rindu (semakin rindu)
Cinta cinta semakin cinta (semakin cinta)
Aku di sini kau di sana

Rindu rindu semakin rindu (semakin rindu)
Cinta cinta semakin cinta (semakin cinta)
Rindu cintaku padamu, rindu cintaku padamu



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

19 Julai 2013

Rindu Kat Budak Kecik ni............


Sunyi ja blog ni kan....Bukan apa kesibukan kerja..Kemarin pergi Alor Setar ada mesyurat..Balik petang..Penat la jugak...Dalam keta yam tido ja..Tengok-tengok dah sampai ofis..hehe..Penat la sangat..Nasib la semalam hujan..Tak ada la dahaga sangat...Ok tengah hari ni yam nak buat enrty pasal anak saudara yam seorang ni...Zara la sapa lagi...Rindu kerenah budak kecik ni...Baru seminggu tak jumpa dah rindu..Besa la rumah yam lama tak ada budak kecik..Tak sabar raya ni..Dapat kumpul semua...Sekejab ja dah masuk hari ke-9 kita semua berpuasa..Baju raya tak jahit manik lagi...Petang rancang dalam otak kemain nak jahit manik balik  dari terawih..Balik-balik terus tidur..hehe...Oklah jom layan gambar di bawah ni...Zara ajak la Abah n Mama balik rumah tok medah minggu ni..Hehe...Sebab cik yam nak gomol zara...huhuhu...ok jumpa lain masa yer.....Rajin yam update lagi...



 Zara tengah belajar merangkak




 Melepaskan tekanan..










 Amacam mama boleh tak zara jadi model...:)







suka sangat jelir lidah sekarang yer...




ala-ala suka la dapat reben besar dikepala 2..hehe




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

16 Julai 2013

Sepit Rambut Dari kain Felt


Hai semua!!!..Banyak hari kan yam tak update blog..Kesibukan kerja..Segera ja semua...Biasa la kerja bawah orang macam ni la..Sambil update blog ni sambil dengar ceramah ustaz kazim..Gelak sorang-sorang..Senyum sorang-sorang..Pelik orang ofis tengok...huhu...Suka dengar ceramah ustaz kazim...Kelakar ustaz ni...Dari dengar lagu baik dengar ceramah..Tambah-tambah bulan puasa ni..Dapat pahala...:)...Perbanyakkan baca al-quran...Ok sebelum balik rest tengah hari ni yam nak update tajuk kat atas...Dah baca lum??..mesti la dah..Sepit ni di tempah oleh cikgu sekolah abang di ( abah zara ).Cikgu sekolah abang di lihat pic zara pakai sepit rambut yg yam buat untuk zara...Yam buat sikit ja..Sebab kain tak cukup..Kena keluar beli lain..Sekali beli manik,labuci,reben untuk baju raya yam..hehe...Nak kasi vote sikit..tapi tak ada la macam pengantin..Dah siap baju 2 nanti yam update yer..Ok lah yam nak kemas meja..Nak balik rest jab..huhu..Jumpa lain masa..:)


















Zara jadi model sepit rambut utk cik yam dia..hihi



Alahai geram betoi budak kecik ni.......
nak gigit2 ja pipi 2...:D



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

12 Julai 2013

Bila Zara dan Mukhris Bertemu....

Selamat Pagi semua!!...Dah masuk 2 hari kita berpuasa kan...Pejam celik pejam celik dah raya...huhu..Baru 2 hari puasa dah sebut raya yam ni..hehe...Kemarin cuti senyap sebentar blog ni..Hari ni kerja balik dan cuti jumaat n sabtu..Malas ja tadi nak datang kerja..Dah cuti jadi liat pulak..:)..Ok berbalik entry dekat atas..Gambar yang sempat yam snap zara dan mukhris..Dah lama budak 2 orang tak bertemu..Kali ni dapat bertemu kembar lain tarikh..huhu..Mentang-mentang zara badan kecik n rambut panjang senang ja mukhris tarik..Lawak tengok budak 2 orang ni..Boleh jalan tak tahu la yam nak kata apa..Jangan bergaduh sudah la,..Mukhris dah tumbuh gigi,lepas ni zara ikut abang mukhris dia..Tak sabar tengok depa membesar...Ok lah yam ada kerja sikit nak buat...Nanti jumpa lain entry pulak yer...Tiba-tiba terbayang Mee Banjir...Fuhh!!! sedap...Aik!!posa la...hehe...Jom layan gambar mukhris dan zara...Piece!!!



 Zara dan mukhris




 Zara dok belajar merangkak...



Mukhris pandang zara...tengok apa dia nak buat...



Last2..Tengok tangan mukhris senang ja dia tolak zara...
Nasib la zara tak nangis...Mukhris2..hehe 



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam