31 Mei 2013

Lirik Lagu Dalam Gerimis Hati Menangis - Siti Nordiana



Lirik Lagu Dalam Gerimis Hati Menangis - Siti Nordiana



Dalam gerimis hai aku menangis
Tak siapa tahu hatiku terguris
Hujan menistis serta airmata
Tiada beza
Jatuhnya berderai ( di pandang mata )
Dalam gerimis hai aku menangis
Kubawa hati dan batin terhiris
Hujan menitis seakan mengerti
Apa yang sedang aku alami
Ku turut segala kehendakmu
Mengalah tak mengira waktu
Ku sedar siapa diri ini
Menumpang kasih bermanja sebelum putusnya nyawa
Andai suratan
Mengatasi segala yang dirancang
Kurela berundur
Sebelum terlanjur
Sebelum terlajak jauh
Tak guna berpura
Dan sering bermain kata
Salah nampaknya padaku
Tidak pula padamu
Yang sering diperkata
Dipersenda oleh mu
Bibir tersenyum manis
Menyimpan kedukaan
Hati pedih terhiris
Tak siapa perasan




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

30 Mei 2013

JALAN-JALAN KE TELUK SENANGIN


Hai semua...apa khabar???sihat??..yam sihat ja..dan terlebih sihat...huhu..Dah banyak hari kan blog ni tak di update kan...Sunyi sepi..Masuk-masuk kerja..Sibuk la sikit..ni pun yam curi-curi masa nak update entry cuti wesak lepas yam ke Teluk Senangin,Perak..Yam tidur disana..Chalet Pak Ya..Dekat dengan laut..Tidak abang yam nak tempah chalet tepi laut..Tapi dah penuh..Besa la kan cuti sekolah..Ramai la tempah awal..Jadi dapat Chalet ke belakang sikit..Tapi tak apa la..Dekat jugak dengan pantai..Dah lama yam tak mandi Laut..Mula-mula macam tak nak mandi ja..Yam ni bukan minat sangat mandi laut..Mandi laut di Teluk Senangin ni sejuk ja..Wahh!!tiba-tiba teruja gitu..haha...Macam mandi disabah..Nanti nak pergi lagi la..Tempat dia pun ok....Boleh bawa family pergi bercuti disini..Mak yam tak pergi sebab sepupu yam tunang..Yam pergi dengan Sebelah family kak zu..Nanti nak ajak mak pulak la..Abang Mukhris tak boleh pergi sebab deman..Tak apa lain kali kita rancang n pergi lagi..Jom layan gambar..Lepas ni yam update ke Cameron Highland lak..Tahun ni saja dah 2x yam pergi cameron..huhu..Dah la yam..Bosan orang baca..hehehe..k nanti yam update lagi...








teruja dapat pelampung..huhu..
pelampung bawa sendiri 



mana satu yam ??


 yam dan kak zu..ramai kata kami kembar..hehe









 makan malam...
ayam & itik panggang..


Tom yam..sedap-sedap :)

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

29 Mei 2013

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2






Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Jun dan Julai iaitu pencarian bermula dari 26 Mei 2013 dan berakhir pada jam 11:59 malam 30 Mei 2013 nanti. 20 orang yang bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Nabeel Fikree bermula 1 Jun nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.







.

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

24 Mei 2013

SELAMAT BERCUTI SEMUA!


Esok cuti!!..Amboi semangat semacam ja yam ni..Haha..Sampai taip nama jadi ayam..yam la..( nak seakan sama hihi )..Cuti wesak jatuh hari jumaat dan jadi ganti sampai ahad la..Bagi kedah..Dan yang paling best esok yam akan bercuti di Teluk Senangin,Perak..Hari ahad baru balik..Lajak ke Cameron Hignland Abang yam gtaw..Yam pergi dengan family Kak Zu ( mama Zara )..Yam pun lajak la ambik cuti hingga isnin..huhu..Takot penat..Cuti tahunan ada lagi..Blog ni akan sunyi sampai la hari selasa ni yam update..2 pun kalau tak berapa sibuk la..Tapi yam tetap jugak update..huhu..Curi-curi masa sama..Tapi kerja tetap buat jugak..Bukan makan gaji buta yer..Minggu depan cuti sekolah..Yam bawa la anak saudara yam abang mukhris..Mukhris tak boleh bawa lagi..Masih kecik..Bawa budak 2 orang ni tak ada la yam bosan sangat..Abang Mukhris no 2 ni banyak cakap sikit macam mak cik yam dia..hahaa...Ok lah nanti yam update melancong ke Teluk Senangin,Perak..Yam memang kaki melancong..Mak yam kata dah kahwin dapat suami jenis duduk rumah tak tahu la.k jumpa lagi..

SELAMAT BERCUTI SEMUA!!!......




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

23 Mei 2013

Alahai Comel Baby Sarah & Shuib













♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Zara Pakai Tudung


Hai semua!!..ngah wat apa?...dah makan??yam sambil update entry ni yam ngah makan tepung bungkus mak yam buat..lemak n sedap...huhu..Kebosanan tahap gaban..haha...Alih-alih yam nak tunjuk gambar terbaru zara..Zara kena pakai tudung..Tudung zara memang cantik sangat..hehe..Mula-mula dia nak tarik-tarik nak buang..Yam bagi pakai jugak..( Jahat kan cik yam..huhu..) yam memang suka mengusik..Tapi zara ni susah nak nangis la..Marah la apa pun..Dia senyum ja kerja dia dan gelak..Yang dia nak nangis panas,lapar dan buang apa patut..huhu..Sekarang ni Zara dah jadi askar..En Is yam pun ada askar jugak..hahaha..Boleh merangkak la..Mukhris lama cik yam tak jumpa..rindu sangat budak kecik sorang 2..Kak yam kata dah boleh merangkak jugak..Dirumah kak tak payah mod lantai dah..Ada tukang cuci dah..hehe..Sapa lagi kalau bukan Mukhris Mahadhir.. ( Sama nama dengan Menteri kedah baru..huhu )..Abah dia yang nak letak nama 2...Ok jom layan gambar Zara..Muhkris tak ada lagi..Nanti yam update lagi..tatattitu..:)


comel tak tudung saya..hehe ( tudung ori punya )
gambar tak berapa nak jelas..Zara tak duduk diam..:) 



ni berebut nak ambik HP yam



Tengok rambut zara masih terpacak..huhu



apa tengok2...
tengok botol susu..tak padan dengan badan kecik..hehe
tym dia rajin pegang la botol susu 2.. 

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

22 Mei 2013

Laman Web Rasmi Dato Siti Nurhaliza


Bosan pagi-pagi ni...Ramai yang cuti..Kemarin yam pergi mesyuarat di alor setar...Fuhh!!..Ngntok la..Hari ni lak tak ada sapa di pejabat..Nak sembang-sembang..Bosan betul..Yam layari la internet..Tekan sana tekan sini..terjumpa la Artis yam minat ni..Sapa lagi kalau bukan Kak Siti..Kak siti dah ada laman web dia arr...Cantik betoi...Tambah-tambah pink gitu..Suka Kak siti sekarang..Lagi comel..Bila den dapat jumpa Kak siti..huhu..Jom kita terjah tengok...

Klik bawah nak ke laman web Kak Siti 

--------------->>> ( SimplySiti )






♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 Mei 2013

"Segmen Super Follow By HOT MASA KINI"



Klik Banner nak join yer
Klik sini ------------>>>> ( KLIK )

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Segmen: Jom Blogwalking bersama Cik Bintang

Selamat Pagi Semua..Awal pulak yam update ..hehe...Masa itu kan emas..huhu...Pagi-pagi ni yam nak join 1 Segmen simple jer..Nak join Klik di Bawah ni
-------------->> KLIK
Banner dibawah ni taw..
  


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

20 Mei 2013

Kenduri Rumah Mak Saudara

Selamat Pagi Semua!!!..Pagi ni yam nak update Gambar-gambar kenduri adik sepupu yam..Tapi gambar kaum kerabat yam ja lebih-lebih..hehe..Pantang nampak kemera wahh!! semua nyer nak tunjuk comel dan bergaya gitu..Ish!!..sampai pengantin letak tepi..haha..Maaf la gambar dibawah ni tak ada gambar pengantin ( abaikan hehe )..Sepupu-sepupu yam ni memang giler bergambar..Tapi tak banyak yam tunjuk..sebab hampa ni terlebih comel...hahaha..Maaf la nurul den baru ja nak update entry ni ( tiba2 negeri sembilan pulak huhu )..Dan yam nak minta maaf kepada sapa-sapa yang tag yam,yam tak sempat lagi nak join..Syarat yang senang sikit yam join..Kalau berserta FB ni susah sikit..Sebab yam update blog pun kat ofis..Laptop yam masih rosak..Malas nak baiki lagi..hehe...Yam harap anda-anda tak marah yer...Yam minta maaf :)..ok jom layan gambar-gambar kaum kerabat yam yang gile bergambar..huhu...Jumpa lagi..Rajin yam update lagi..Piece!!!...


 Sapa lagi tembam???..haha


 Yer-yer la baju hitam 2 makan..Tapi yam yg makan dgn adik sepupu gambar atas..memang sedap sup tulang...tengok badan..hehehe


Piece semua!!!..
 

Ok habis...ada lagi gambar...Buat berat blog yam ja..hahaha..jangan marah semua...ni dah kira yam masuk lam blog gak..tatata

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

17 Mei 2013

Lirik Azimat Cinta - Siti Nurhaliza





Lirik Azimat Cinta - Siti Nurhaliza


Cahaya cinta menyinar
Berkilauanlah selautan kasih
Bercahaya
Bagaikan butiran permata
Seolah-olah terapung
Dipermukaannya

Daku menjejaki pantai rindu
Mengutip kasih yang terdampai
Kau merantaikannya satu demi satu
Dengan kasih sayang mu
Kini menjadi kalungan azimat cinta

Walau tidak dibasahi hujan
Namun tempiasnya menyegarkan
Biarpun rembulan tidak di ribaan
Namun cahayanya cukup menerangi bayangan

Harumlah cinta duniawi
Sewangi kasturi syurgawi
Semoga bahagia jadi milik kita
Nan abadi selama-lamanya

Daku menjejaki pantai rindu
Menyaksikan rintihan berlalu
Ombak resah yang menghempas diri
Hanyutkanlah kedukaan
Bawalah jauh daripada bayangan

Andai sinar mentari
Terlindung di balik redupan awanan
Yang berlabuh
Singkaplah tirai kasihmu
Agar bisa ia menyinarkan cahayanya
Untuk kita berdua




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

16 Mei 2013

Hadiah Dari Segmen : Aenn Athirah


Selamat pagi semua..!!..dah sarapan belum??nak yam belanja..ok tunggu esok yer ( tipu ja..hahaha) ..Ok pagi ni yam nak tunjukkan Hadiah dari segmen adik Aenn Athirah..Tidak semalam lagi yam nak tunjukkan..kesibukan..itupun curi masa sama..huhu..Terima kasih sangat..yam suka sangat...Minggu lepas yam ada rancang nak beli tudung bawal warna biru..Alih-alih yam dapat Hadiah ni..Wahh!!..tak jadi beli..Yam suka kain dia..senang dibentuk..Warna pun cantik..Dulu pink..sekarang biru lak..hahaha..Tudung ni asalnya kosong ja..Yam tambah kan manik dan labuci sendiri...Mak yam kata biru gitu..(faham tak..haha..abaikan)..Balik-balik kerja terus yam ambik tudung terus buka labuci-labuci dan manik-manik yang lebihan yang boleh naikkan seri lagi..Semalam jugk siap..Teruja gitu..Kain dia senang dijahit..Hadiah ni mak yam tolong ambikkan dari posmen..Thanz yer adik tudung yang cantik..Suka ( hegeh-hegeh)..haha..

Hadiah dari Segmen ni ----------->>> ( AENN ATHIRAH )

 sebelum


selepas






Design Yam sdn bhd..huhu


 dari tepi


tuan punya design..huhu..


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam