29 Mac 2013

* Kerenah Zara 4 Bulan *


Hai semua..hari ni yam nak update pasal Zara anak saudara yam..dah masuk 4 bulan lebih.Kejab ja kan..Dah makin besar..Dah meniarap sekarang..tunggu merangkak la pulak..Mukhris pun dah pandai meniarap..Habis la rumah Tok dia nanti..hehe..Cik yam dia kena angkut barang-barang yang boleh mendatangkan kecederaan..Tambah-tambah pasu-pasu bunga hiasan kena alih la lepas ni...Bunga-bunga hiasan kena alih ke lain la..Penat cik yam lepas ni..huhu..Tapi cik yam tak kisah..Seronok tengok gelagat anak saudara baru ni..Penat pun letak tepi..huhu..Gambar terbaru Mukhris tak sempat tangkap lagi.Sebab mukhris sekarang susah nak balik..Rindu yer kat Mukhris..nanti abang di balik boleh pergi jengok..Dah makin temban sekarang...Ok jom layan gambar baru Zara..( Nur Zara Syafiya binti Ismalidi )..k..



  zara tengok apa 2..sekarang ni suka sangat hisap jari..



 zara dan abahnya..
 

 geram betoi tengok budak kecik ni..hehe


zara dan mama nya..

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

"Segmen: 300 bloggers"


 Nak join sila klik sini ( Klik ) @ banner di bawah yer...




Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam..

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

28 Mac 2013

* Jalan-jalan Cameron Highland *

Petang ni yam nak sambung entry semalam..selepas pergi kenduri rumah member yam Bota kanan,perak..yam,kak zu,mak dan Abg Di terus ke Cameron Highland..Konon-kononnya nak pergi jumpa member mak..Tapi yam dah call tak boleh pulak..Alih-alih dah yam bercuti panjang..Terus jugak la pergi ke Cameron..Cuacanya tak berapa sejuk sangat..tak macam yam pergi Sabah dulu..Yam tak update tym pergi sabah..Dah lama..huhu..Nanti rajin yam update yer..Rindu nak pergi sabah lagi..Ok dah lari tajuk..Alang-alang dah pergi kami tidur sana..Sebab yam tak pernah lagi tidur sana..Cuma pergi dan balik terus..Tingin jugak rasanya tidur di tempat sejuk..Cuaca petang ok ja..Pagi-pagi tym nak balik memang sejuk sebab hujan..huhu..Sempat jugak la shoping sikit-sikit..Pas-pas hujan lebat jugak la..Kami terpaksa la pulang terus..Cuaca tak mengizinkan..Nanti nak pergi lagi la..Tak puas pulak pergi tym hujan..huhu..ok jom layan gambar tym yam pergi cameron highland...Dah malas taip la..hahaha...ok nanti ada masa yam update lagi..bye2..


abaikan duit hehe..tapi memang sedap kek 2 2 ni :)
 

 ni kak ipar yam yg sporting ( mama zara )


 ni kenal tak..huhu..( muka bangun tidur..hehe )


 tym makan malam..tepi hotel ja..


 kak zu,abang di n mak ( muka zara tak nampak )hehe


 ni Nur zara syafiya ( zara )..tengok rambut dia..:)


yang ni sapa lagi..mesti kena ada la..huhu..



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

'' Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots"

Petang ni yam nak join segmen lagi..simple jer segmen dia..senang yam nak join..huhu..nak join klik sini ( Klik ) @ banner yer..




ok jumpa lagi..bye..bye..


  



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

27 Mac 2013

* Majlis Perkhawinan Nani & Sofi *


Hai selamat petang...apa khabar semua???..sihat ke...Dah banyak hari yam tak update blog ni..Rindu sangat Pak we no 2 ni..Ada sapa-sapa sini rindukan yam ( Gedik..!! )..haha..Ok hari ni yam nak update kemana yam pergi bercuti..Hari sabtu lepas yam pergi kenduri rumah member yam..Di Bota Kanan,Perak..Bertolak dalam pukul 10 pg lebih..Lalu jalan di changkat Jering tiba-tiba kepala yam pening sangat..Dengan nak termuntah..Mungkin silap makan..Sepanjang jalan ke rumah nani yam tidur ja la..huhu...Nak layan Zara pun kepala pening sangat,,apa la yam ni baru pergi perak..huhu..Tidak tak macam ni..Tahan ja la..Yam sampai rumah nani dalam pukul 2 petang lebih..Masa 2 pengantin baru sampai..sempat jugak la yam tangkap gambar..Cantik nani..baju dia yam berkenan betul..yam pakai mesti macam ( sarung ja...hahaha.. )..orang slim boleh la..hai bila nak kurus..Ok jom layan gambar nani & sofi..dan orang penyibuk..huhu..Lepas ni yam update ke Cameron Hingland pulak yer..sekarang yam nak tunjuk Gambar Kahwin nani dulu..Marah Cik Najat..janji nak update..hehe..Tak sempat yam nak jumpa kawan baik yam..sebab dia kena pergi kenduri sepupu dia di perlis..nanti ada rezeki kita jumpa lain kali...:)..Jom layan...


SELAMAT PENGANTIN BARU NANI & SOFI..
SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT...


 Ketibaan pengantin..


 sama cantik & sama padan :)


ni kembar nani..nana & baby yer...



 amboi2 manja yer nani..hehe

Baju biru sapa tak kenal angkat tangan...huhu..
Gambar tak banyak sangat yam tangkap..tapi gambar yam mesti kena ada..huhu..ok jumpa lagi..



























  

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

22 Mac 2013

* Hobi Baru : Bunga Tisu *

Selamat Petang semua...Lambat pulak update blog hari ni...Sibuk sikit pagi tadi..Nanti hari selasa baru yam dapat update blog..sebab yam cuti..Insyallah tak ada apa aral yam update blog ni..Banyak pulak kerja sekarang ni..Ok hari ni yam nak tunjukkan hobi baru yam lepas Felt..Benda dah lama..Terlupa nak masukkan dalam blog..hehe..Jimat sikit duit raya ni..Buat bunga sendiri,dan boleh diguna tym majls pertunangan ( agak-agak yam bila...hehe )..perkhawinan..kalau tak mahu sewa nak bajet katakan..Insyallah kenduri yam nanti nak buat sendiri..Dah banyak perancangan yam fikir dah..Kahwin ja tak tahu lagi ( Es Is baca jangan tak baca hahaha )..Macam yam pulak tak sabar ( Gataiii... )..ok lah mengarut ja lebih yam ni..sedap petang-petang ni dapat makan kuih pebret..apa lagi Kuih bahulu..huhu...Mesti dah bosan kan...relaks-relaks..saja hari ni rajin buat karangan panjang-panjang lak..huhu..Dan yam tak lupa kepada adik-adik yang mendapat keputusan cemerlang SPM hari ni..Tahniah yer...Nak cuti banyak hari update pun panjang la...Adakah kamu akan rindu yam ( gedikk...hahaha )..Meh layan gambar bunga tisu yang yam buat..Lepas ni nak hias bilik pulak..Insyallah yam akan masukkan.Tapi sekarang dalam proses..Minggu ni nak pergi kenduri rumah nani lak..pas-pas rajin pergi cameron highland lak..Jom sapa nak ikut..jumpa kat sana la..hehe..Wah panjang lebar lak yam ni..jangan marah na..ok jom layan...jumpa kemudian harii....bye..bye..selamat bercuti semua....




cantik tak??...hehe..ramai datang rumah yam tanya bunga ni macam mana buat..yam tunjuk ja..tak kena bayaran pun..& dekat internet bersepah..senang saja buat..rajin dan malas ja..huhu
k jumpa lagi.....

  


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 Mac 2013

SEGMEN BLOGLIST 2 BULAN PAPA BLOGGER











  • Buat entry bertajuk SEGMEN BLOGLIST 2 BULAN PAPA BLOGGER
  • Copy gambar kat atas tu dan letakkan dalam entry korang
  • Follow blog aku.. Kalau sudi ler..
  • Letak link entry korang kat bawah komen ni..

  •  Tarikh tutup  pada 31 Mac 2013 jam 11.60 malam


    ( Klik Banner @ Sini )
    Jom ramai-ramai join segmen blogger ni & dapat meriahkan lagi segmen papa blogger..

      

    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    20 Mac 2013

    Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist


    Assalamualaikum...




    Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Mac dan April iaitu pencarian bermula dari 19 Mac 2013 hingga 11:59 malam 21 Mac 2013 nanti.


    Syarat-syaratnya :
    1. Follow blog NabeelStories.com.
    2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist
    3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
    4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

    Harap segmen ni mendapat sambutan.

    Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.

      
    .

    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    19 Mac 2013

    * Zara & Cik Yam *

    Selamat Petang semua!!..Ngajin pulak yam hari ni nak update blog..sekarang ni tinggal blog ni 2 hari dah tak sabar nak update apa yang ada dalam fikiran yam n tentang kehidupan yam..hehe..siapa-siapa tak suka..Nak baca jugak..baca ja..yam tak marah..Ok lah petang ni yam nak tunjuk gambar terbaru Zara..Dah masuk 4 bulan lebih..cepat ja masa kan..sekarang ni Zara dah pandai merangkak..Mula-mula Mukhris dulu..Sekarang Zara..Suka tengok teletah 2 orang baby ni...Zara ni senang nak bawa pergi mana pun..Tak banyak ragam..Cuma tym dia lapar & nak tidur ja mulut dia bising sikit..hehe..Cuti 2 hari lepas yam,kak zu,badi(drebar) & mak pergi jalan-jalan..Tapi  terlupa pulak nak tangkap gambar..huhu..bukan jalan-jalan jauh pun..pergi sg petani,seberang jaya n kulim...minggu depan nak pergi rumah nani pulak Perak..n terus ke cameron highland..Letih 2 memang ada..tapi makan angin punya pasal..letih letak tepi..hehe..Nasib la zara tak banyak meragam..senang usung sana sini..hehe..jom layan gambar terbaru zara & cik yam yer..Mukhris nanti yam update lain..:)


     Zara suka wat hidung..hehe


     Mata Macam abah nyer...:)

    Zara tengok la kemera..pas2 cik yam yang syok sendiri..hehe
    ok nanti ada masa yam update lagi...bye..bye..

       


    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    * Tahniah Nani...!!! *


    Tahniah Nani...dah bergelar Isteri kepada Mohd Sofi..Semoga kekal hingga akhir hayat....Yam pulak??...hehe...Insyallah....hari ni yam nak tunjuk pic member yam yang belajar di IKM Sik,Kedah dulu..Orang perak..Dia sebenarnya kembar..Tapi kak kembar nya dah kahwin n dah ada baby..Lepas ni kome pulak yer..mesti comel macam mama nyer nanti..hehe..Cantik nani make up sendiri..Pasni ajar yam boleh..yam bukan pandai make up sangat..pakai bedak n pemerah pipi serta gincu..siap..Tym rajin tambah la celak2 cikit..hehe..Nanti kita jumpa minggu depan yer..tak sabar yam nak jumpa member2 yang dah lama tak jumpa..selepas konvo di IKM..dah tak jumpa..masing-masing sibuk dengan kerjaya sendiri..jangan terkejut tengok Che yam yang semakin montel..hehe..ok jom layan Pic Akad nikah nani dan sofi..Tahniah yam ucapkan..Maaf yam tak datang tym nani akad nikah..Nanti kenduri yam datang yer :)..Pic ni yam ambil dari FB member baik yam..Najat ler..Thanz sebab cepat update pic nani..huhu..macam najat ja dah tak sabar..:)..ok jom layan..maaf kalau ada tak berapa clear yer...Suka tengok nani cantik sangat..


     dah sah milik Sofi..:)




     Dari hujung kak eira,nana(kembar nani),nani dan Najat ( kawan baik yam )


     


     Malu-malu nani...hehe..Tahniah yer nani & sofi!!...


    Nana & Nani..Sama tak wajah depa?..yam ada gak tersilap panggil nani tapi nana...hehe..

    Ok jumpa lagi...Nanti yam update kenduri kahwin lak..Bye..bye..





    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    18 Mac 2013

    * Tudung Berbunga Manik & Labuci *


    Selamat pagi semua!!...dah 2 hari yam tak update blog...cuti katakan...mungkin lepas ni yam susah nak update blog..Insyallah ada masa lapang yam akan update blog kesayangan yam ni...Takot bersawang ja..huhu...dan yam nak berterima kasih kepada semua yang sudi follow blog yam n mendoakan perajurit-perajurit  selamat di Lahad Datu,Sabah...Yam harap semuanya selamat..Al-fatihah kepada anggota-anggota yang terkorban..

    OK hari ni yam nak tunjuk 2 tudung yang yam jahit labuci,manik n batu-bata..huhu..Tudung segera,tudung ni dah lama siap..maaf baru nak update..hehe..Tudung ni yam jarang pakai dah..En Is tak berapa suka..Dia lebih suka yam pakai tudung bawal...Meh layan gambar di bawah..Maaf kalau tak berapa clear..HP besa ja..hihi..









    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    15 Mac 2013

    * Tudung Bawal Hitam Berbunga Labuci *


    selamat pagi semua!!...dah sarapan belum??...yam belum lagi...nak belanja yam ke...boleh jer..kalau bab makan ni..tak kan tolak..kalau kenyang pun boleh lagi kalau makanan febret..hehehe...gurau ja pagi ni...ok pagi ni yam nak tunjuk 1 tudung hitam yang yam jahit manik..dah lama siap tudung ni..cuma pagi ni baru sempat nak update dekat blog..huhu...tudung ni sebenar nak pakai tym kenduri sepupu yam alang ni baju yer ( Klik ) tapi tak sempat nak jahit sibuk dengan kenduri..baju ja sempat yam jahit..pakai tudung yang ada mana dulu...meh cini  layan tudung berlabuci n manik..simple ja yam buat..kutip ja manik n labuci yang lebih...hehe..ok jom layan....

    maaf gambar tak berapa clear :) 







    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    12 Mac 2013

    "Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni"



    Pagi-pagi ni yam nak join 1 segmen..nak memeriahkan lagi segmen ni..yam di tag oleh CikZaniff ...
    thanz tag yam...lepas ni tag lagi yer..:)



    Jom join segmen simple ni :)
    Klik sini nak join ( Klik )



      Yam Tag :



    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    07 Mac 2013

    * Tudung Bawal Biru Berlabuci *

    Selamat petang semua...dah makan??..belum..pergi la makan dulu..nak tunggu yam belanja..datang la sini..hehe..ok lah..petang ni yam nak tunjuk 1 tudung..Tudung bawal ni asalnya tudung mak yam..Tudung bawal lama la..Mak yam dah tak pakai..Biasa la sekarang ada tudung segera..Mak yam pakai yang 2 la..Tudung bawal lama nya dah letak tepi..Kalau buang rugi..dulu nak beli tudung bawal ni mahal jugak..sekarang dah dapat Rm 10..Dulu ada batu manjalara tak ada la Rm 10..semuanya Rm 10 keatas la...Fikir-fikir daripada dibuang usang..hehe...yam buang batu-batu manjalara di tepi tudung 2...yam biarkan kosong..Dan bermula la design yang entah pa2 yam buat bagi naek seri balik tudung ni...Tapi yam buat simple jer..Kain tudung bawal susah sikit..Tak macam kain baju...tidak nak bagi vote lagi..Tapi tahap kemalasan daa...huhu..Ni lah hasil nyer...Ramai tanya harga....Yam tak letak mahal la..Jangan risau...Nak belajar jahit manik dan labuci pun yam boleh ajarkan..Tapi tym yam cuti la yer..Jom layan jahitan manik dan Labuci tudung biru...Ada lagi tudung yang yam jahit manik...tapi tak sempat nak letak lagi...9n sempat yam letak lam blog yer.. ok jom layan..Maaf gambar tak berapa elok.. :)







    ♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

    Hak Cipta Terpelihara Csmaryam