25 Februari 2013

* Segmen:Jom Blogwalking by Arysha *






Selamat pagi semua...Pagi-pagi ni yam nak join satu segmen..nak join klik Sini 


syarat-syaratnya semua di situ yer...ok daa..:)

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 Februari 2013

* Buah Delima atasi kegemukkan *


 


Tengok gambar kat atas...merah gitu buah delima...Mmm sedap tuh!..Lama tak makan buah delima ni..Haa..hari ni pasar malam dekat kampung boleh la pergi beli buah delima..hehe...Ok la dah lari tajuk daa..Dah baca tajuk kat atas..hari ni yam nak bagi petua gitu...Tapi yam sendiri pun tak cuba lagi..buah delima atasi kegemukan..Dah tahu belum?..kalau dah tahu baca jugak...hahaha...Yam yang tembam ni nak kurus boleh la cuba..Mak yam kata pantang mak masak sedap..Bantai nasi sampai 2 pinggan...hahaha..Tak tahan la mak..Mak masak sedap sangat...tambah-tambah mak masak makanan febret yam..:)..ok meh sini yam nak bagi petuanya...Tumbuk 5 biji delima bukan 5 biji buah delima taw...hehe..dan campurkan segelas air suam dan tambahkan sedikit garam.Selepas tu tapisan air tersebut hendaklah diminum setiap pagi selama seminggu...dan boleh lah lihat hasilnya..Jika berjaya kg dikurangkan..teruskan lagi sehingga sampai kesasaran...jom cuba!!..k jumpa lagi...selamat mencuba petua ni...Bye3...





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

20 Februari 2013

* Kenduri Alang & Nurul Part 2 *

Hai semua..selamat petang.....petang ni tak banyak kerja sangat ..Hujung bulan dan awal bulan memang sibuk la yam..Nak tengok blog yam pun tak sempat..Dah baca tajuk kat atas..ok hari ni yam nak tunjuk gambar sebelah lelaki la pulak.Di kulim..dekat rumah yam jer..Sebelah lelaki temanya ungu....Cantik jugak baju gaun perempuan..tapi rantai nyer senget sebab tak sempat tengok..ramai sangat tym 2..sory la Nurul,yam tak perasan..hehe..tapi tak apa..baju yer bersilau dengan batu-batu permata tenggelam rantai dia pakai senget...huhu..Majlis ni dibuat di dewan sekolah.Sebab rumah mak saudara tak ada halaman luas sangat..Nasib sekolah dekat ja..Meh cini layan gambar Pengantin Baru Alang & Nurul...gambar yam mesti la wajib ada..huhu..dengan sepupu yang gila-gila punya perangai :)


 ketibaan pengantin...



Penari dari Teluk Intan,Perak


Kaum kerabat yang perangai giler2 punya..huhu

yam yg nak tangkap dengan pengantin..sibuk jugak depa nak bergambar gak..

Piece Semua!!!
Pengantin perempuan pejam mata lak..huhu..Tapi penting sebelah pengantin perempuan 2...:)

Ok lah jumpa lagi..Bye2..

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Ungu Berlabuci Bunga Mekar *


Hari ni yam nak tunjukkan baju yang dipakai tym kenduri rumah Mak jang..Baju ni pun beli last minute..nasib la tukang jahit boleh siapkan cepat..Boleh la yam jahit manik dan labuci bagi meriah sikit baju ni...Asalnya malas nak jahit..sebab sibuk kerja lagi..tolong-tolong apa patut dekat rumah mak jang..Fikir-fikir kosong ja baju ni..Yam jahit la yang mana sempat la..Yang senang bagi yam...Tapi warna manik dan labuci macam tengelam ja..huhu..Yam hentam ja la letak..Asalkan tak kosong baju ni..Ok lah jom layan baju Ungu Berlabuci bunga gitu..yam buat simple ja...Maaf kalau gambar tak berapa clear...:)









♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

18 Februari 2013

* Lirik & Lagu Puteh - Setialah Pada Janji *


Hai semua apa khabar sihat belaka?..dah baca tajuk kat atas..ok hari ni yam nak kongsi 1 lagu sekali lirik..pernah dengar tak?atau yam dah ketinggalan zaman..huhu..Abaikan semua 2..Lagu ni khas untuk seseorang yang yam sayang..:)..dah tahu senyap..hihi..

nak dowanload lagu ni sila klik kat sini ( Setialah Pada Janji) 


 Lirik Lagu setialah Pada Janji


 seindah pelangi asmara
menghias taman cinta kita
biarpun sekian lama
tak terpadam cinta
ku gengam janji cint akita
tak akan ku mengingkarinya
berpada kasih ke akhirnya
hanya tuhan saja penentunya..

ku hulurkan tangan tanda kasih
di dalamnya ada rasa rindu
mekar bunga cinta dalam hati
hanyalah untukmu

 setialah pada janji kekasih
moga cintakan bersemi terpatri
dan pergilah onak duri
tabahlah kau menghadapi

 andainya masa diizinkan tuhan
kan ku bina mahligai indah bersama
hanyalah engkau seorang
untuk selamanya

seindah pelangi asmara 
menghias taman cinta kita
biarpun sekian lama
tak terpadam cinta
yang menyala.....






♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

15 Februari 2013

* Segmen Pencarian Bloglist Februari *







♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Kenduri Alang & Nurul *



dah banyak hari tak update blog ni...sebab yam cuti raya..hehe..tak ada la..kenduri rumah mak saudara yam..Penat 2 ada la jugak..Macam rumah yam pulak kenduri..hehe...Masuk-masuk kerja dah menimbun tinggal sebab yam ambik cuti..Baru hari ni yam sempat update..Dan yam nak tunjuk Gambar kenduri sepupu yam..Berlangsung 11/02/2013 di kulim,kedah dekat dengan rumah yam..Belah perempuan 09/02/2013..di parit buntar,perak..Meriah kenduri..Dapat jumpa kaum kerabat yang jarang jumpa..Hari ni yam malas nak taip..yam nak tunjuk gambar kawin sepupu yam ja..Tapi hari ni yam nak tunjuk belah perempuan dulu..bertemakan warna kuning raja gitu...yam suka pelamin & baju dia..cantik sangat...:)..

SELAMAT PENGANTIN BARU ALANG & NURUL....




 tak boleh blah tengok muka Alang tym ni...hehe


 cantikkan pelamin dia..:)

 bergambar bersama sebelah pengantin lelaki..runtuh pelamin..hehe

baju merah 2 penting kena ada...hehehe...

 ok nanti yam update belah Alang pulak...yang ni belah nurul ni parit buntar ...
ok jumpa lagi...tata

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

08 Februari 2013

* Lagu & Lirik Kehilanganmu Berat Bagiku:Kangen Band *


Lagu menyentuh hati...Cewwah...huhu...Sepupu yam la suruh cari lagu ni  tapi yam tak tahu tajuk mula-mula..Yam dengar di radio....Sepupu yam cari la tajuk dia..Last-last jumpa jugak..Lirik dia..Perghh!!...Pak we nyanyi kat yam best ni...hehe..tapi takot hujan lebat..sekali sekala kutuk..huhu...Sini yam sediakan nak download lagu yer, yang belum dengar lagu ni..  Download kat sini  ( Kehilanganmu Berat Bagiku:Kangen Band  ) ..Di bawah ni yam sediakan lirik nya...


Lirik Lagu Kehilanganmu Berat Bagiku:Kangen Band

Sampai mati pun engkau takkan ku lepaskan
Akan ku jaga seumur hidupku
Beribu puisi yang ku untaikan untukmu
Ingin ku selalu memiliki kamu

Jangan pernah kau sakiti aku lagi
Cobalah untuk lengkapi hidupku
Ku ingin menjaga dirimu
Tak akan pernah ku sakiti kamu

(Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu)

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

(Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu)

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

07 Februari 2013

* Baju Silver Kak Long *

Dah baca tajuk kat atas..ok petang ni yam nak tunjuk baju silver kak long..Baju ni dah lama siap..baru sempat nak letak dekat blog...Kak long ikut ja yam nak buat design apa...Alhamdulilah kak long puas hati sangat..Terima kasih kak long..Lepas ni nak jahit manik lagi tempah la lagi...Kadang-kadang banyak hari tak jahit manik..Borink jugak..yam pun ambik ja baju lama-lama jahit..Jahit manik ni pun tym bz tym Kenduri dan Raya ja...Ok la meh layan baju ni..Maaf gambar tak berapa clear...:)






lengan baju





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Segmen: Follow Me FOllow U *



Hai semua..ok pagi ni yam nak masuk segmen lagi..dah baca tajuk kat atas??..Jom la join...
nak tahu syarat2 nya clik sini ( Segmen: Follow Me FOllow U  ) 

@

Klik gambar di bawah
 

yam followers yang ke 220..




hadiah menarik
  • 10 peserta terpantas akan direview..
  • 2 peserta bertuah akan mendapat free header *pemilihan secara random org
  • header boleh request nak macam mana oleh 2 pemenang tersebut.
- See more at: http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-me-follow-u.html#sthash.4FsGqWmy.rB3Y0Upu.dpuf
  • seorang blogger 
  • buat entry bertajuk "Segmen: Follow Me FOllow U"
  • copy banner atas tu dan back link kan ke entry ni
  • wajib follow blog ni *state follower ke berapa*
  • copy banner blog saya n letakkan di sidebar blog anda *tak wajib*
  • tinggalkan komen di entry ni. di chatbox takkan di layan.
  • letak link entry bukan link blog semata2. *cth link blog. http://akusukadia.blogspot.co
- See more at: http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-me-follow-u.html#sthash.4FsGqWmy.X3yIQVVz.dpuf
  • seorang blogger 
  • buat entry bertajuk "Segmen: Follow Me FOllow U"
  • copy banner atas tu dan back link kan ke entry ni
  • wajib follow blog ni *state follower ke berapa*
  • copy banner blog saya n letakkan di sidebar blog anda *tak wajib*
  • tinggalkan komen di entry ni. di chatbox takkan di layan.
  • letak link entry bukan link blog semata2. *cth link blog. http://akusukadia.blogspot.com

- See more at: http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-me-follow-u.html#sthash.4FsGqWmy.rB3Y0Upu.dpuf
  • seorang blogger 
  • buat entry bertajuk "Segmen: Follow Me FOllow U"
  • copy banner atas tu dan back link kan ke entry ni
  • wajib follow blog ni *state follower ke berapa*
  • copy banner blog saya n letakkan di sidebar blog anda *tak wajib*
  • tinggalkan komen di entry ni. di chatbox takkan di layan.
  • letak link entry bukan link blog semata2. *cth link blog. http://akusukadia.blogspot.com
- See more at: http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-me-follow-u.html#sthash.4FsGqWmy.X3yIQVVz.dpuf

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

06 Februari 2013

* Shila Amzah - Deja Vu *





Pagi-pagi dengar lagu Shila Amzah - Deja Vu...Suka lagu ni...Dikatakan tiap hari mesti dengar sambil buat kerja...:) sebab ada maksud sesuatu..Sedih ja dengar lagu ni..Ringkas ja tajuk kali ni...Bukan apa malas nak taip banyak-banyak...nanti ada lak bosan hehe..Meh kita layan lirik tajuk lagu ni..Nak download lagu ni??..boleh ja..Sini klik.. ( Shila Amzah - Deja Vu )..




Lirik Lagu Shila Amzah - Deja Vu

Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita

Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka

( Chorus )
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi

( Ulang chorus )

Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta






♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam