31 Januari 2013

* Review Follower Unik : Che Siti Maryam Dari Uzu *









Hari ni entry pendek ja..Sebab yam tak sabar nak tunjuk...jeng...jeng..hehe...nampak tak gambar kat atas..cantik kan no 3322...Yam follower yang ke 3322 blog Emas putih@panggil Uzu..Suke..suke..Jangan jeles yer...Tak puas hati lagi meh sini yam tunjuk bukti...( Klik Sini ) Terima kasih Uzu@emas putih...Harap lepas ni yam dapat tambahkan kawan-kawan baru...Amin.......:)...Ok jumpa lagi..bye..bye..bye...

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

30 Januari 2013

* Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu *




Simple entry ni...Tengok tak tajuk kat atas???....Macam best ja kan..Jom join..Sebab yam join segmen ni untuk tambah kenalan..try cuba nasib sama...hehehe...Yam harap follower yam akan meningkat....Amin..Amin..Amin...





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Lirik Lagu : Pelengkap Hidupku *


selamat pagi semua..sihat ke?..yam sihat saja..Hari ni tak sibuk sangat...Boleh update blog kejab..Cuti panjang...huhu..Kemarin baru masuk kerja..Sabtu lepas yam pergi taiping majlis tunang sepupu yam..Selamat Bertunang Nurul & Fahmy...Cepat-cepat la naek pelamin..hihi...Yam pulak?..(ntah ler)...huhu...Badan ni rasa penat tak habis lagi..:)..ok lah..Pagi-pagi dah layan lagu jiwang-jiwang karat...Hati tengah berlagu..hehe..En Is...Yam rindu sangat...Bosan dah macam ni...Bila nak berakhir..????..En Is ja ada jawapanya...('-')...Maaf la yam luah dalam blog lak..Tak suka yam minta maaf...Cukup-cukup...Nanti nangis lak..Jom layan lagu Pelengkap Hidupku..suka sangat lagu ni..En is dengar la...Sini yam sertakan lirik lagu & download yer..


Lirik Lagu Pelengkap Hidupku
 
Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia 


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

24 Januari 2013

* Tudung Bawal : Berbunga Berlabuci *



Sekarang dah macam-macam tudung bawal keluar..pelangi..manik..labuci..Dulu yam layan selendang & tudung segera 2....l..Sekarang yam lak tergila-gila tudung bawal..cantik2..ber macam-macam design sekarang ni..Yam beli yang kosong n yam jahit sendiri manik n labuci..Habis tudung bawal lama-lama yang mak yam,& yam tambahkan manik & labuci..naek seri balik...hehe..puas hati jahit sendiri..Tudung lama pun masih elok lagi..Cuma kita tambah ja manik-manik n labuci sikit..Itu pun tym yam rajin ler..Ok lah jom yam tunjukkan Tudung bawal yang beli RM10..hehe..dan manik n labuci yam tambah sendiri.Jom layan...lepas ni yam berangan nak tambah lagi koleksi tudung bawal yam...:) ..maaf pic tak berapa clear...










♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Segmen Cabaran Mengumpul Blogger Seramai 1500!! *



 

Tadi tengah Belogwalking sana sini tetiba yam terjumpa Segmen cabaran mengumpul blogger seramai 1500!!....segmen mengumpul blogger dan berkenalan dengan ramai blogger...mana la tahu kalau ada rezeki....apa lagi yam join la...huhu..Nak join clik ( Sini ) yer.....:)


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 Januari 2013

* Baju Biru : Bunga Naik Menjalar *


Hai semua..apa khabar sihat belaka ka?...maaf la dah banyak hari yam tak update blog ni..sibuk cikit sekarang ni..hari ni yam nak tunjukkan baju member yam..Baju ni dia kata nak buat hantaran..Dan dia suruh la tambah-tambah apa patut bagi naek cikit seri baju ni..Yam buat apa design dia nak..alhamdulilah dia puas hati hasil tangan yam yang tak seberapa ni..Terima kasih sudi tempah kat yam...ada baju lagi hantar yer..:)..jom layan pic baju biru-biru gitu..maaf gambar tak berapa clear :)...













♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

10 Januari 2013

* Baju Silver : Bunga-bunga Bermusim *



Amboi che yam...bunga-bunga bermusim la pulak..hihi...Apa yang terlintas di kepala letak ja..sebab yam tak tahu nak letak nama apa dekat baju pelanggan yam ni..Baju ni yam terima minggu lepas..alhamdulilah yam dapat siapkan cepat..Kalau tak cepat lagi..yam sibuk kerja sama..itu yang ambik masa sikit..sapa-sapa nak tempah jahitan manik & labuci dari tangan yam boleh emailkan kepada yam..sekarang ni yam masih ambik tempahan..terima kasih kepada kawan-kawan & family bagi sokongan..walaupun kadang-kadang penat kerja.malam pulak mengadap manik & labuci..dengan nak design..huhu..walaupun leceh tapi yam suka..sebab hasil dari tangan yam..:)..yam bukan teror sangat pun.Yam banyak tengok buku dan di internet.Dulu susah sangat sampai tension..berkat kesabaran yam boleh buat apa yang dulu yam tak boleh buat..kita kena belajar dari susah..ok lah jom yam tunjukkan Baju bunga-bunga bermusim..:)..yam harap tuan punya badan berpuas hati hasil tangan yam yang tak seberapa ni....puas hati tempah lagi..huhu..








♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

09 Januari 2013

* Labuci Bunga Kembang *



hai semua!...selamat pagi...ok hari ni yam nak tunjuk pulak baju Mak jang yam..Mak jang nak jahit di hujung lengan saja..cantik tapi simple..Alhamduliah mak jang suka design yam buat..Ni pun last minute..Kalut dengan kerja sama..baju ni dah lama siap..baru sekarang yam nak upload di blog..:)..banyak sangat baju tak sempat nak masukkan dalam blog..ada yang tak sempat tangkap gambar..Maaf la gambar tak berapa clear..Hp cabuk ja..huhu...Jom layan..






♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

08 Januari 2013

* Baju Oren *



cinta tak semestinya indah belaka...penuh kesabaran...kesakitan..kerinduan...apa lagi yer...:)..macam-macam dugaan orang bercinta...amboi berjiwang karat lak yam petang-petang ni...huhu..maaf yer sapa tak suka..ok hari ni yam nak tunjukkan baju tempahan dari member kak fairus..Dia mahu jahit manik di tangan saja...Harap tuan baju puas hati la yer....terima kasih sudi tempah jahitan manik dari tangan yam..ok jom yam tunjukkan :)...









♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

03 Januari 2013

* Kasut Untuk Zara *



Hari ni yam nak tunjukkan kasut dari kain felt..sebelum ni ada yam gtaw nak buat kasut baby..contoh nya di sini kasut baby.Sekarang yam nak tunjuk yang yam buat..kasut ni dah lama siap tapi tak sempat nak masukkan dalam blog..sebab banyak benda yang yam nak tunjukkan..huhu...Banyak lagi benda yang yam nak kongsi..Kasut ni khas untuk anak saudara baru yam..Zara Comel.Yam buat kasut ni sebelum dia lahir lagi..sebab dah tahu jantina dia..Dah lama yam nantikan anak saudara perempuan...:)..Tapi mukhris jangan risau cik yam akan buat 2 3 pasang untuk mukhris lepas ni..sama dengan zara..ok lah banyak pulak mengarang..meh sini yam tunjuk kasut untuk zara comel ku :)....ada sepasang lagi tapi tak sempat nak siapkan  sebelah lagi kasutnyer..Kain felt tak cukup..tak sempat keluar beli lagi..lepas cik yam buat cekak rambut lak untuk zara..huhu...ok jom layan...jumpa lagi..terima kasih sudi baca..dan jangan lupa tinggalkan komen anda :)..










♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

02 Januari 2013

SELAMAT TAHUN BARU 2013




Pelik celik...Pejam celik...Pejam celik....Tup.....tup.....tup........1 Januari 2013 sudah...Dah masuk tahun baru 2013..sekejab betul masa berlalu..Umur pun makin bertambah setahun lagi....Tahun 2012 pun sudah meninggalkan kita..Banyak kenangan pahit dan manis yang yam telah lalui dan blog yang semakin meningkat...Terima kasih kepada member-member yang memberi dorongan kepada yam.:)..Syukur..alhamdulilah....Tahun 2013 ini muncul dengan harapan dan tentulah cita-cita untuk meneruskan kehidupan lebih baik dari sebelum ini..:)...


Yam doakan agar anda semua berjaya mencapai impian pada tahun baru ini dan selamat maju jayanya.....SELAMAT TAHUN BARU 2013.




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam