18 September 2012

* KEK HARI JADI!! *





Yam dapat kek!!!...Kejutan pagi ni....Tima kasih kak-kak ofis...Muaazzz!!cyg kak mah dan Kak Tie..Comel kek ni..sebab yer warna pink..hihi...suka..suka..suka..suka.......Sedap kek ni..tak berapa manis....Jom layan gambar dibawah..sebab yam nak makan kek tak habis lagi...hihi..Teruja dapat Kek....:)..Tak sabar nak masukkan lam blog..huhu...

 cahaya menerangi wajah yam...hihihi..nasib tak terbakar..

Masa untuk makan..:)..mana tak tembm asyik makan benda yang berlemak ja.hahaha

ni Kak Tie..sebelah yang tembm siapa lagi..huhu

ni pulak kak mah..malu-malu kak mah..tengok la kemera..hihi


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Manik Polko dot *



Hari ini yam tunjukkan baju member kakak ipar yam..Baju ni dah lama siap..Maaf la tak sempat nak masukkan dalam blog.Hari ni baru sempat masukkan.Baju ni tempah masa raya lagi..Kakak ni tak kisah la apa design nak buat.Yam pun cari la belek dalam buku..hihi..Akhirnya dapat jugak idea..Kain baju Polko-Dot...yam pun guna manik bulat-bulat la bagi sama dengan baju dia.Alhamdulilah dapat jugak siap baju ni...sebenarnya yam dah malas nak taip hehehe...Ada lagi baju yang yam tak masukkan lagi..Insyallah tak apa kerja yam masukkan yer..jom cuci mata sat.....:)




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* SELAMAT HARI LAHIR!! *

 
 
selamat hari lahir yam....yang ke 23..hehe..dah makin berumur..huhu...Wah dah angka 23 la...ramai tanya bila lagi yam oiii???.....ish sabaq sat...Awal lagi nak khawin..Banyak benda lagi yang yam tak capai lagi..!..Thanz kawan-kawan yang ucap besdey yam kat Facebook..Maaf la yam tak leh nak on Facebook..Sebab dekat pejabat yam depa dah BLOCK!!..orang lain yang main.Habis semua kena..Nasib blog yam boleh bukak...huhu..Dan yam tunggu abang di yam balik baru boleh on Facebook yam..Thanz yang masih ingat lagi Hari lahir yam Muazzz!!..cyng korang..hehehe..Dan yam berterima kasih kat Member rapat yam Najat Mastura binti Mat zuki ( nama penuh gitu huhu ) orang pertama ucap besdey kat yam..thnz najat..Dia la member paling rapat ngan yam.Tapi yam tak sempat letak gambar dia lagi..Nanti cek letak gambar ang vote cikit..hihi..ok lah merapu dah yam ni...Nanti rajin yam update lain blog tak comel ni..hihi...SELAMAT HARI LAHIR untuk diri sendiri hahaha...salam semua!!!.....:)



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

13 September 2012

* Taman Rama-rama Penang *


 
Hai semua...apa khabar?sihat ke?....tak sihat pergi klinik..jangan klinik haiwan lak yer..hihi...Wah hari ni yam rajin pulak nak menaip dan update blog tak comel ni..Mungkin sebab mengantok..Tambah-tambah cuaca diluar macam nak hujan ja...Basah la yam balik satgi..Dah la baju hujan tak bawa..Nasib kamu la yam oiiii.....Esok Ofis yam nak buat Jamuan Raya....Yang paling penting esok ada SOTO...Kak tempat kerja yam buatkan.Memang sedap..Dulu yam rasa kat tempat belajar IKM Sik tak berapa sedap.Mungkin Banyak Kot...Esok yam nak pulun...hahahaha...Mentang-mentang makan kuat,Diet la yam..badan dah makin nek...Makan sedap katakan.Tempat kerja yam depa suka bawa makanan sedap-sedap mana tahan...hahahaha...Bising mak yam coz tak pantang langsung makan...Ok lah dok merapu ja yam ni..Ni yam tunjuk gambar masa pergi taman Rama-rama..Kan dah Lari tajuk...hehehe..Jangan marah..Tak comel muka dah...:))...Saja bawa anak saudara jalan-jalan kan lepas Raya..Ok lah merapu kemana dah...Cemus dah orang dok baca..Jom Cuci mata jab........



yam dan mak tersayang :) 
  
badek,kak fairus dan anak saudara yam..ada sorang lagi..tapi tggu bulan november ni..hihi ( ni abang yam no ke-3 )


badi dan kak zu yang bakal menimbang cahaya mata yang pertama bulan november ni jugak.


 PIECE!!!....macam kenal ja kat orang belakang tuh..hihi..pantang nampak kemera mak kata...:)



yam paling suka pic ni....pIECE!!!...hihi..

ok lah jumpa lagi...salam semua...:)

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

11 September 2012

* TENTANG CHE YAM *


Siapakah Che siti maryam che din? 
 
 
 




Nama : Che siti maryam binti che din...panggilan comel che yam atau yam.
Di lahirkan di Kedah pada 17 September 1989
Menetap di Kulim , Kedah
Sudah bekerja
Hobi melukis, membaca novel , melancong dan menjahit manik.

*

*

*

*

  • Seorang yang suka buat lawak tapi bukan buat lawak macam raja lawak mahupun maharaja lawak..hihihi
  • Sopan santun ke?? hehe...tapi setengah orang tengok sopan santun..ganas atau kasar la jugak taw..sebab yam perempuan sorang lelaki 6 orang..:)..Orang rapat dengan yam yang tahu macam manan perangai yam.Yam jenis caring,degil,sewel,nakal semua ada la..hahaha 
  • Dari zaman sekolah lagi yam memang seorang yang garang.Memang ramai kata yam ni seorang yang garang@cegil kata orang kedah..hihi...Tapi tak ada la garang sangat..ikut tempat jugak..huhu
  • Kuat merajuk dan cepat terasa..hehe. Tanya  Family yam tahu..huhu.
  • Kuat Cemburu yam lebih kepada cemburu dengan orang yang berjaya dan berusaha untuk menjadi seperti mereka juga. Tapi cemburu dekat En Ijam banyak lagi hehe
  • Kerja hilangkan bosan yam menjahit manik..hanya untuk suka-suka..Tapi kalau ada tempah yam ambik jugak.
  • Seorang yam giler warna pink..pantang nampak barang-barang berwarna pink mesti nak beli...(:
  • Suka bergambar..pantang diajak bergambar..memang akan posing habis..penuh memori kemera mak yam kata..hahaha
  • Seorang yang pemalu??ya ka..memang..ada tempat jugak la yam segan..perempuan melayu terakhir..hihi 
  • Yam sayang kan Family yam,member rapat yam Najat Mastura dan En Iijam ^_^
  • Suka bershoping,main Bowling,Wayang??..layan la jugak.
  • Yam memang kuat makan...bila nak diet?sebab tu jugak la badan yam bertambah naik...argghhh!!!tolong bagi tips!....
  • Hidup perlu berkawan.... Tapi jangan tersalah memilih kawan sudah la.huhu










♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

04 September 2012

* Kasut Baby Dari Kain Felt *


 
 
Hai semua...apa khabar?sihat belaka ka?...tak boleh bukak facebook aku bukak blog lak...huhu..besa la kat pejabat..aku update lak blog aku yang tak seberapa ni..:)..hari ni aku cerita pasal kasut baby..aku dah berangan nak bat kasut baby kat bakal anak saudara baru aku yang bakal dilahirkan november ni..wah semangat betoi mak saudara dia.Aku memang suka budak kecik..dan aku suka mengusik.mak aku bising la kalau budak nangis.sebab aku suka mengusik budak-budak sampai nangis.Tambah-tambah pipi yang temban macam aku..huhu..aku cubit-cubit..comel taw..ok lah merapu ja yam ni..orang baca pun bosan..lari terus..hehehe..sini aku nak tunjuk kasut baby untuk bakal anak saudara aku..yang penting kena beli kain FELT dulu..








comel kan?..sapa ada baby jom cuba buat...k lah malas nak taip dah..lenguh lah..hihi..setakat ni suda..hehe..
jumpa lagi...BYEEE!!!!

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Raya Yam *

 
 
hai semua....dah lama yam tak update blog ni...sunyi ja...maaf la lama yam tak update blog..bersawang dah blog ni...tak sempat...kesempatan ini yam nak ucapkan  SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN.. sempat lagi kan?:)...maaf lambat ucap sebab sempat bukak blog..sebab waktu tak mengizinkan..insyallah selepas ini yam akan selalu update...Insyallah...wahh!!banyak merapu lak..hehehe...ok hari ini yam nak tunjuk baju Raya yam yang jahit sendiri..tahun ni tema 1 Malaysia..huhu..sebab kakak-kakak ipar yam mengandung..rugi lak depa kata buat baju..sebab badan makin ke depan..hihi...tak sabar yam tunggu bulan 11 ni..sebab yam nak dapat anak saudara baruuu..!!!2 orang taw..anak sendiri lambat lagi..:)..yam dah berangan nak beli barang baby..macam yam lak dapat anak..hihi..ok lah dok merapu ja yam ni..nanti orang baca pun bosan..ni yam nak tunjuk baju Raya yam tahun ini..baju ni siap lambat.esok dah nak raya.memang kalut la yam jahit..sehari yam mengadap baju ni ja.lenguh tangan ni.nasib yam dah beli manik&yam tampal bunga pink kecik-kecik tu..design yang ada dalam kepala otak ja..huhu...alhamdulilah jam 2 pagi dapat jugak siap..ada banyak lagi tempahan yg yam tak masukkan lagi,nanti yam masukkan yer...ok jom Cuci mata....:)
 
  



1 SET DENGAN TUDUNG :)




 
 
 
 
 ok...nanti jumpa lagi...salam semua...:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam