28 Disember 2011

* Manik Bunga Mekar *



hai semua..apa khabr..?
maaf la lama yam tak update blog ni...
sibuk sama...nak pergi berjalan-jalan lagi..


itu tak sempat nak update  blog hodoh ni 
yam baru ja balik melancong..
berjalan-jalan ke melaka..
tapi gambar tak ada kat yam..
coz kemera pinjam katakan..(tak mampu nak beli lagi:))
HP ada..saja ja tak mau penuhkan memori..huhu
nanti gambar dah ada yam letak lam blog...
nak tengok ke?
mungkin tak nak tengok kan?semak ja..
hahahaha
ada yam kisah...
sudah la yam dok merapu tak tentu pasal...
hari ni yam nak tunjuk baju yang yam dah siap jahit manik
tuan baju nak simple ja...
kalau ikut yam mesti nak letak VOTE punya..
baru macam mak datin katakan...hehehe
jom cuci mata kawan-kawan..
harap tuan punya baju puas hati la dengan hasil yam tak seberapa teror lagi
jom3...
 


 




















♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

19 Disember 2011

* Penipu Punya Orang *

 



 

hai semua..
hari ni yam nak citer satu al-kisah yang membuat nak (&^&*(*&)
geram sangat!!!

DAAAMMMMM!!!!!
 
pagi semalam yam ada terima 1 call...
 
no misteri..pajang ja no dia...
 

*no misteri  : salam saya dari pusat celcom nama(!@$%^&)..saya diberitahu no    cik   (!@##$$%%^)terpilih  dan MEMENANGI CELCOM TEMPAT 3 sebanyak RM 5000.00 (dalam hati aku..wah best yer,...tengah duit kurang ni..hihi..tapi terpikiaq gak betoi ka..)
*aku            : ya itu no saya...betoi ka encik...macam tipu ja...
*no misteri   : betoi cik...(nama aku tak sebut pown..pelik gak)...cik dikendaki pergi ke mesin ATM...sebab saya nak masukkan duit.(lam hati..asal celcom ni tak bagi cek ja..@dtg umah aku)
*aku            : encik tak pergi bank tak apa ka?asal tak bagi cek...
*no misteri   :tak boleh cik..ni prosedur kami(pelik gak aku..ni mesti penipu punya..cakap pown pelik indo)..rumah cik ke bank berapa jam?
*aku            :1 jam (tipu hihi)
*no misteri   :boleh cik bertolak sekarang?
*aku            :tak boleh saya berkerja sekarang..
*no misteri   :lam kad cik ada kredit tak?(amboi2..ni macam nak ambik duit aku ja)
*aku            :ada banyak ribu..(hahahahahha)
*no misteri   : ok bagus cik...pukul berapa cik nak bertolak
*aku            :pukul 12.15 tgh hari..
*no misteri   :ok nanti saya akan cal cik kembali
dok jam 12.15 no misteri 2 cal aku balik....nak duit kau la 2..(hahahahaha)
*no misteri   :cik berada dimana sekarang
*aku            :kat balai polis(hihihi)
*no misteri   :rrrrr(tergagap kau)..boleh cik pergi mesin ATM sekarang?
*aku            :boleh tak saya tak mahu duit Rm5000.00?
*no misteri   :cik tak nak ka?
*aku            :encik ni dari mana?
*no misteri   :saya dari (%^&$&^*)..dari Pusat Petronas
*aku            :ai encik tadi kata celcom..ni tiba2 dari petronas kenapa lak?
*no misteri   :bukan-bukan dari celcom(gagap kau)
*aku            :kalau duit saya nak sedekah kat anak-anak yatim kat indonesia boleh tak(kihkihkih)
*no misteri   :tak menyesal ke cik tak ambil duit ni?
*aku            :tak apa saya tak menyesal..dapat pahala apa bagi kat anak yatim..& saya  dah report polis kerana anda penipu!!!..
*no misteri   :ererreerr(gagagap hahahahah)
*aku            :terima kasih banyak2 la encik yer..duit 2 saya sedekah kat anak-anak yatim ...jangan lupa letak nama saya atas cek 2..(hihihihi) 
*no misteri    :kejab cik....
*aku             :apa cik..aku tak bisa....(hahahahahahhaha..aku letak terus telefon..padam muka tipu aku sangat....)

tutututttttttttttttttttttttttttt



dah la...malas nak taip..macam2 yam kata..hahahaha(coz malas nak taip)
geram toi.....
sapa-sapa dapat cal no misteri@no panjang ja..jangan la cepat percaya sangat kalau dapat duit 2..semua itu penipu ja....
nasib yam tak jadi mangsa...
padam muka ko penipu!!
hahahahahah
k lah jumpa lagi...
salam semua
 





♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

14 Disember 2011

* Baju Akad Nikah simple *


hai-hai....
apa khabaq...?...
chat belaka ka?..:P
maaf la lama yam tak update blog yam nie...bz kerja katakan..
macam-macam kena buat..
nak keluar jalan-jalan lagi..hihi..
laptop rosak sama..tak tahu la bila nak yam nak betulkan otak dia..hihi..
ish!!...apa yang yam dok merepek ni..bosan orang nanti...
nanti menyampah lak...hahahaha..
hari ni yam nak tunjukkan baju akad nikah sepupu yam..
dia nak simple ja..tak mau brand2 sangat..
aku kalau boleh nak bagi vote ja...
baju aku nanti bagi vote ler...(berangan ja lebih)
ada aku kisah hahahaha...
sudah-sudah la yam dok merapu..
ok lah jom cuci mata ngan baju yam buat ni..

''
''
''
''






ok daaa...............salam....



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

28 November 2011

* Baju Akad Nikah *



Hai semua......pa khabar?sihat?....
hari ni yam nak tunjuk kan baju akad nikah kak cik...
jom cuci mata :)... 









baju purple 2..kak ipaq ..
dia la jadi jurukmera..huhu.. 




Tahniah Kcik!!....semoga berkekalan hingga akhir hayat..









♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

24 November 2011

* Baju Eida Pahang *

Apa khabar semua...sihat?...
bulan ni ramai member-member yam sudah kahwin...
yam bila lagi erk???(gatai)hihihi
yam suka sangat kat budak-budak ni...
geram tengok pipi...cam nak gigit ja..hihi
anak orang tak leh...nangis nanti..
ok lah..dok merapu ja banyak yam ni..
hari ni yam nak tunjuk baju member yam..mek Eida..hehe..
nak kenduri abang dia..Yam ingat dia yang nak kawin..(jgn mare)
Yam wat la apa yang timbul kat pala otak nih..
siap-siap yam lak yang berkenan..hahahahah
Yam harap ang puas hati la dengan hasil tangan yam tak seberapa ni..
'
'
'
'
ok jom cuci mata cikit
'
'
'
'
'
'
ni la baju eida...dia kata jangan wat kalah pengantin..






















♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

21 November 2011

* Manik Crumble : Member Kak *


 hai-hai semua...
 
apa khabaq?...chat?....
yam sihat dan makin sihat...haha
hari ni yam nak tunjuk baju kawan kak ipar yam...
Tuan yer nak manik crumble...
'
'
'
'
'
'
ni sebelum siap


ok dah siap baju!!!







 






♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

11 November 2011

* Liril Lagu : Pelengkap Hidupku *

 
 
 Pelengkap Hidupku

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari
Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu


Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Crumble *


 
Hari ni yam nak tunjuk lak baju yang telah siap letak manik crumble....
ni baju kak ipar yam...dia nak crumble ( baju raya )..mula-mula memang tak tau nak wat camna...yam cuba jugak buat..kasi letak ja...huhu.akhir nyer menjadi jugak..
berjaya yam buat crumble..
pastu ramai la nak tempah..huhuhu
alhamdulilah rezeki..:)
'
'
'
jom cuci mata..
ni la baju pertama yang yam wat manik crumble...



ni sebelum siap




ok..yang ni dah siap!!!






jadik tak..??hihi....tapi yam puas hati la hasil pertama yam...
lalallalala..
ok lah jumpa lagi......


♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

10 November 2011

* Baju Kak Piah *

 
 
sebelum
 


selepas




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Anak Kak misah *

 
Ok kali ni baju anak kak misah...dia yam buat dengan dada & lengan..Jom layan...
 
 
sebelum




selepas








♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Kak Misah *



Hai semua apa khabar??..ok entry kali ni yam nak tunjukkan baju kak misah   ( kak sepupu yam )..dia nak simple saja..tym ni yam tak berapa teror lagi..hihi..ok jom layan..yam harap dia puas hati yer :)



SEBELUM




SELEPAS



♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

* Baju Kak Tie *


Ok hari ni la yam tunjukkan gambar-gambar baju jahitan manik dari jemari yam gitu..:)
ni baju kak tie tempat kerja yam.Baju ni tym keduri adik dia.. 
gambar tak ambik penuh..
sory la kalau tak berapa jelas gambar nyer...




♥ Thanz sudi baca!Jangan lupa tinggalkan komen ♥

Hak Cipta Terpelihara Csmaryam